Rasmus Dahlstedt

Actor - Writer - Podcaster

Antipodden gästas av Henrik Jönsson.

Entreprenören, samhällsdebattören och youtubecharmören Henrik Jönsson är aktuell med boken ”Bli fri – sju principer för oberoende”. Kan man tjäna både Gud och Mammon? Vad är skillnaden mellan att skapa värde och mening? Hur länge ska man behöva vänta på confiterad anka?

Curt Appelgren 80 år 4 januari 2023.

Curre

Melodi: Sverige

Curre, Curre, Curre har sitt tjäll
på bergets topp, vid Älgöbranten.
Tonerna förs med vinden bort till Grand Hotell
i Saltsjöbaden, maestros hovkapell
rymmer fiol och flöjt samt pianomusikanten.

Se, Rönnerdahl på Nämdofjärdens glas.
Kom, sångarvän, i mörka vinternatten!
Curre, hjälte, baryton och bas.
Hurra! Naturen kommer på kalas.
Till västergökens ära lyfter vi på hatten.

Jussi Björling: Röst. Liv. Människa

En musikdokumentär av Julia Caesar
Uppläsning: Rasmus Dahlstedt

Jussi Björling (1911-1960) sjunger från den 12 december 1915, då han är fyra år gammal, till den 20 augusti 1960, då han är 49½ och har tre veckor kvar att leva. En karriär som spänner över 45 år.

Jultomten är död.

Fredrik Andersson såg julen som barnens och samvarons högtid. Han var en sjusärdeles julpappa vars julstress satte in redan i oktober, när planeringen av adventskalendern påbörjades. Innebörden av lucköppning var i den anderssonska stugan en annan. Varje morgon i december möttes barnen av nya presenter. Det var julafton varje dag.

På själva julafton överträffades de tidigare jularna. Bredvid det dignande julbordet stod granen grön, grann och upplyst. Inga elräkningar kunde stoppa den entusiastiske Fredrik från att höja julstämningen. På kvällen kom en påtagligt vältränad tomte med karaktäristiskt skägg och vänliga ögon på besök för att dela ut julklapparna.

Den 30 mars 2023 utdelas för första gången civilkuragepriset till minne av Fredrik Andersson. Om du vill skänka en gåva till minnesfonden är vi tacksamma. Ondskan får inte triumfera. Det meningslösa våldet får inte decimera fler familjer. Blicken får inte slockna i de tindrande barnaögonen. I vissa hem drabbar insikten hårdare än i andra.

Jultomten är död.

« Older posts

© 2023 Rasmus Dahlstedt

Theme by Anders NorenUp ↑