“Rasmus Dahlstedt som kung Salomo…ger kungens nattångest en ny innebörd.”

Knis Karin Björklöf recenserar HimlaspeletDalarnas Tidningar 2017-07-21

 

“Ingen är bättre på att gestalta den politiska korrektheten och den rådande ‘normkritiska normen’ än skådespelaren Rasmus Dahlstedt som spelar den oerhört självgode och fyrkantige ”antirasisten och feministen” Pelle Karlsson (PK) från Söder i serien Söders Hjältar”

Aspergerforum 2016-09-25

 

“…tills jag upptäckte serien Söders Hjältar på Youtube. Den handlar om Pelle Karlssons försök att i enlighet med vad som anses politiskt korrekt i mentalhygieniskt syfte hjärntvätta sin omgivning…och den är vanvettigt rolig.”

“Pelle Karlsson påminner om en ‘High Sparrow’ vandrande på Söders gator i dag. Lika god – men också lika humorlös, manipulativ och kontrollerande.”

Boris Benulic i Easy South 2016-07-11

 

“Rasmus Dahlstedt blev hos mig själva essensen av betjänten Jeans själ, ja Rasmus Dahlstedt blev förkroppsligad så pass att det kändes att han verkligen blev Jean.”

Micheles Kindh i sin recension av Fröken JulieBlaskan 2016-07-10

 

“Hursomhelst är filmen en 4.58 minuters kortfilm,  byggd på en dubbel parafras, den ena på Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet, där Max von Sydow (d v s jag) spelar schack med döden i Rasmus Dahlstedts fenomenala tolkning.”

Elisabeth Höglund 2016-03-20

 

“Rasmus Dahlstedt spelar Pelle Karlsson så övertygande att jag inte kan avgöra hans syfte…Han spelar med små gester, men eftersom det är satir krävs också svärta i konturerna.”

Stefan Torssell i en recension i Nya Tider 2016

 

“Rasmus är en gudabenådad Sjöbergtolkare.”

Carinne Löfgren-Williams 2015

 

“Rasmus Dahlstedt har inte Pär Malmströms vana som Valdemar. Men han ger ungdomlig osäkerhet åt rollen. Och i bästa bemärkelse blir det extra spännande i de scener han medverkar.”

Fride Jansson recenserar Nyköpings GästabudSödermanlands Nyheter 2013-07-01

 

“…talanger som Rasmus Dahlstedt”

Jan Karlsson i sin recension av Farliga Förbindelser i Norrköpings Tidningar 2011-09-19

 

“En i hög grad sevärd föreställning”

Åke Ortmark, om Dubbelgångaren på Teaterstudio Lederman 2008.